MVRDV reveals the design of a terraced office building in Shanghai

0

MVRDV reveals the design of a terraced office building in Shanghai

MVRDV unveiled the design of a terraced office building created for the agricultural company Lankuaikei. Located in a rapidly developing area of ​​Shanghai, the 11-story structure covered with a curved technological roof that follows the staircase structure is designed as an agricultural oasis that showcases the company’s vision for food production. With a broad sustainability agenda, the project encompasses various strategies, ranging from intensive use of greenery, renewable energies to low-carbon materials, tackled with both high-tech and low-tech solutions.

Courtesy of MVRDVCourtesy of MVRDVCourtesy of MVRDVCourtesy of MVRDV+ 9

Courtesy of MVRDV
Courtesy of MVRDV

The project’s terraces descend to the main pedestrian entrance and include a path accessible to the public to the top of the building where LAD can present its work. Inside, the building contains offices, laboratories and coworking spaces, as well as an auditorium and exhibition spaces. At the perimeter of the ground floor are small retail shops, as well as three entrances, two of which are connected by an exhibition space. The underground levels contain a car park and a canteen, with the green accent here also extending through voids that allow light and fresh air to enter the space.

Courtesy of MVRDV
Courtesy of MVRDV

Embedding sustainability into every surface of a building is an interesting challenge for an architect, and it’s a challenge that, as a design team, we have embraced wholeheartedly. This approach is not only good for the planet, it will also be appreciated by office users, who will be able to benefit from the pleasant working environment offered by the terraces. »- Founding partner of MVRDV Jacob van Rijs


Related article

MVRDV begins renovation of Shenzhen tower


The project is intended to be highly sustainable, responding to a wide variety of challenges. With careful selection of materials, the design will incorporate 40% less than typical construction, while natural ventilation and shading strategies will reduce energy requirements. The roof has solar panels to the south and it remains permeable on the north side of the building, filtering sunlight and allowing rain to reach the terraces. The facade is an arrangement of solar panels and slanted glass to create optimal interior conditions. Harvesting solar energy will make the design almost energy neutral.

Courtesy of MVRDV
Courtesy of MVRDV

Customer: Lankuaikei Agricultural Development
Size and program: 18,900 m2
Founding partner in charge: Jacob van Rijs
Partner: Frans de Witte
Design team: Fedor Bron, Fouad Addou, Li Li, Aneta Rymsza, Nicolas Garin Odriozola, Alberto Canton, Anna Brockhoff
MVRDV Asia Director: Steven smit
Sustainable development consultant: Pierre Mensinga
Visualizations: Antonio Luca Coco, Luca Piattelli, Angelo La Delfa, Luana La Martina
Co-architect: ECADI
Energy consultant: Buro Happold



Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.